Onderstaand een beknopte weergave van de inzetten die afgelopen jaren zijn uitgevoerd.

In verband met de privacy van de betrokkenen, wordt niet in detail getreden.

Zoekactie naar vermiste vrouw in Zierikzee.

Op 14/15 mei 2019 heeft in samenwerking met de politie een inzet plaatsgevonden in Zierikzee naar een vermiste, hoogbejaarde vrouw die vanuit een zorghotel was verdwenen. Door collegae van RHWZ is de zoekactie opgestart en op 15 mei de hulp van DRG ingeroepen. De vermiste vrouw is levend aangetroffen buiten het zoekgebied door een bezoeker van een pompstation. DRG heeft met 3 honden en 5 personen aan deze zoekactie deelgenomen.

Grootschalige zoekactie SRO naar een vermiste man (55) in BelgiŽ

Vandaag 19 januari 2019 is er, in samenwerking met de politie Maldegem een zoekactie geweest, naar een vermiste man in BelgiŽ.

Op verzoek van de Vlaamse Reddingshonden heeft de RHWW de zoekactie overgenomen en is er opgeschaald naar de samenwerkende reddingshonden (SRO). Er hebben in totaal 61 mensen en 34 honden deelgenomen aan deze zoekactie. De man is helaas niet aangetroffen. Ondanks de kou is de inzet voor iedereen goed verlopen. De gebieden die zijn afgezocht, bestonden oa uit weilanden, vlaktes met bosschages, bermen langs water, maar ook is er gezocht in schuren en tuinen rondom huizen. DRG heeft met 3 honden en 6 personen deelgenomen aan deze zoekactie.

9/12/12 Een grootschalige zoekactie van de SRO (Samenwerkende Reddingshonden Organisatie) in Lommel (BelgiŽ)
De Vlaamse reddingshonden (VRH) kreeg het verzoek om te zoeken naar een vermiste man van 67 jaar die op donderdag 6 december 2018 omstreeks 9.00 uur zijn woning verliet in Lommel. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. Omdat het een groot gebied betrof is de zoekactie opgeschaald naar de organisaties van de SRO. Het zoekgebied bestond uit bos en water, er zijn dan ook 2 boten ingezet. De SRO heeft met 27 honden en 42 personen aan de zoekactie deelgenomen. DRG heeft 4 personen en 2 honden bij deze zoekactie ingezet. Helaas is de vermiste man nog niet aangetroffen, mogelijk komt er nog een vervolgactie.

Update 12/12
Gisteren ontvingen wij het trieste bericht dat het stoffelijk overschot is aangetroffen. Namens de SRO wensen wij de familie en nabestaanden veel sterkte bij de verwerking van hun verlies.

26-08-2018 grootschalige zoekactie SRO in Sint-Niklaas BelgiŽ
Op verzoek van de VRH is door de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties grootschalig gezocht naar een vermiste man van 36 jaar. De man verdween op 18 augustus. Hij was uit de ouderlijke woning in Sint-Niklaas te voet en zonder gsm vertrokken. Sindsdien ontbrak elk spoor. De zoekactie was in overleg en in samenwerking met de Cel Vermiste Personen van de Belgische Politie. De Vlaamse reddingshonden kreeg het verzoek om te zoeken naar de vermiste man. Omdat het een groot gebied betrof, hebben zij de zoekactie opgeschaald naar de organisaties van de SRO. De SRO heeft een groot aantal mensen en honden op de been gebracht. Het zoekgebied bestond uit weilanden, bosschages en akkervelden. Naast de honden waren er ook veel vrienden en familie aan het zoeken. Ook twee agenten van de lokale recherche en de Cel Vermiste Personen waren aanwezig. Aan het einde van de ochtend kwam het bericht dat het lichaam van de vermiste man was aangetroffen. De SRO heeft met 35 honden en 45 personen aan de zoekactie deelgenomen. DRG heeft 9 mensen en 4 honden bij de zoekactie ingezet. Namens de SRO wensen wij de familie, vrienden en nabestaanden veel sterkte bij het verwerken van hun verlies.

04-02-2018: grootschalige zoekactie Samenwerkende Reddingshonden Organisaties naar vermiste vrouw (43) in omgeving Castricum
Op verzoek van de politie Drenthe is er wederom gezocht naar een vermiste vrouw die al langere tijd wordt vermist. Omdat het een groot zoekgebied betrof, is er grootschalig gezocht met de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties. Door aanwijzingen kon er weer een zoekgebied worden vastgesteld. Het betrof een zoekgebied met bos, duingebied en twee campings. Er is samen gezocht met de Veteranen Search Team die hun eigen gebied hebben afgezocht. De weersomstandigheden waren vandaag gelukkig gunstig en er is heel veel terrein afgezocht. ZoekJeMee heeft de zoekactie ondersteund. Vanuit de SRO hebben er 47 honden en 87 personen aan de zoekactie deelgenomen. Delta Reddingshonden Groep heeft met 4 honden en 8 personen aan de zoekactie deelgenomen. We willen de politie en PWM danken voor de fijne samenwerking. Door de gastvrijheid van restaurant het Ruiterhuys hadden we een perfecte plek om de grote groep reddingshonden te ontvangen en het mogen parkeren van onze mobiele centrale post inzetvoertuig (CP) van waaruit de zoekactie werd gecoŲrdineerd. Helaas heeft het ondanks alle professionele inzet niet geleid tot het terug vinden van de vermiste 43 jarige vrouw. Wij wensen de achterblijvers veel sterkte bij de verdere verloop van deze vermissing.

23-11-17: Zoekactie Samenwerkende Reddingshonden Organisaties naar vermiste man (22) in omgeving Castricum.
Van de Internationale Reddingshonden Groep (IRG) kwam het verzoek of de SRO iets kon betekenen in de vermissing van een 22 jarige man in de omgeving van Castricum. Het gaat om een zeer zorgwekkende vermissing. Gezien de omvang van het zoekgebied waren veel honden nodig, daarom is er direct groot opgeschaald. De aangesloten organisaties van de SRO hebben massaal gehoor gegeven aan de oproep. In overleg met de politie en de zorginstelling is er een zoekgebied vastgesteld. In voorbereiding en tijdens de zoekactie is er ondersteuning geweest van ZoekJeMee. Rond 19.30 uur is begonnen met de zoekactie. Er is een groot gebied afgezocht dat bestond uit natuurgebieden, in en om gebouwen en caravans. De tientallen vrijwilligers zijn tot diep in de nacht bezig geweest om met hun honden alles secuur af te zoeken. Ondanks alle inspanningen is de vermiste man helaas niet aangetroffen. In totaal waren er vanuit de SRO 38 honden en 64 personen bij de zoekactie betrokken. DRG heeft 11 mensen en 6 honden ingezet. Namens de SRO wensen wij de achterblijvers veel sterkte bij de verdere verloop van deze vermissing.

27-11-2016: grootschalige zoekactie SRO naar vermiste man (18) in omgeving Culemborg.
In navolging op een eerdere zoekactie deze week is er, in de zorgwekkende vermissing van een 18 jarige man, door de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties gezocht in de omgeving van Culemborg. Omdat er regelmatig tips binnen komen dat de man in de omgeving wordt gezien is er voor gekozen om de zoekactie grootschalig op te pakken om op ťťn dag zo veel mogelijk relevant gebied af te zoeken. De man is op 19 november als vermist opgegeven, waarbij de politie direct de ernst van de situatie heeft ingezien en zelf diverse acties heeft ondernomen. Hierbij is groots ingezet en uiteindelijk ook de keuze gemaakt om reddingshonden bij de zoekactie te betrekken. Tijdens de eerst zoekactie ging het om een relatief klein gebied, toen dat niets opleverde is er voor gekozen om op ťťn dag zo veel mogelijk af te zoeken. Deze keuze is gemaakt omdat, gezien de tips die binnen komen, de vermiste man zich mogelijk verplaatst en zich tussentijds schuil houd in de omgeving van Culemborg. Op verzoek van de RHWW en in samenspraak met de politie is de vraag uitgegaan naar de SRO om bij deze vermissing te ondersteunen. Hier is in grote getalen gehoor aangegeven. Er is de hele dag intensief gezocht. Het zoekgebied bestond uit stedelijk gebied, groenstroken, weilanden en natuurgebieden Helaas is de vermiste niet aangetroffen. In totaal hebben er 57 honden en 75 personen aan de zoekactie deelgenomen. DRG was met 4 honden en 6 personen bij de zoekactie betrokken. De SRO wensen de familie veel sterkte bij de verdere verloop van deze vermissing.

Update: 24-12-2016:
Gisteren ontvingen wij het trieste bericht dat, in de rivier de Lek ter hoogte van Culemborg, het stoffelijke overschot van Niels is aangetroffen. Namens de SRO wensen wij de familie en nabestaanden veel sterkte bij de verwerking van hun verlies.

29-07-16: 17 jarige verstandelijk gehandicapte jongen Burgh Haamstede
Even na middernacht heeft DRG op verzoek van de politie een zoekactie opgestart in Burgh Haamstede, daar was de avond daarvoor rond 21.15 uur een 17 jarige verstandelijk gehandicapte jongen vermist en het laatst gezien in de buurt van Slot Haamstede het vermoeden bestond dat hij zich in het aangrenzende slot bos schuil hield. Tijdens het aanrijden kregen we het bericht dat de jongen in goede gezondheid is aangetroffen op een camping in Renesse.

17-05-2016: Vermiste vrouw (38 jaar) in Rotterdam
DRG heeft 5 reddingshondenteams ingezet bij een vermissing van een mevrouw in Rotterdam Zuid. De vrouw was vanuit haar woning gaan wandelen om te genieten van het mooie weer. Zij kwam niet meer thuis. De zoekactie werd gehouden in het gebied waar zij het laatst werd gezien. Zij werd echter niet aangetroffen.
Update 30-05-2016: Volgens de laatste politieberichten is de vrouw in levende lijve gezien en heeft zij er zelf voor gekozen om te verdwijnen.

28 november 2015: Inzet Kloosterzande.
Zaterdagochtend heeft DRG hulp geboden bij een zoekactie naar een man uit Kloosterzande. De man was vermist na een auto ongeval en men vermoedde dat hij gewond kon zijn. Maar hij werd nergens gesignaleerd. Op verzoek van een opgeroepen dienst speurhondengeleider is DRG om assistentie gevraagd. DRG heeft met de gevraagde 2 reddingshondenteams en ondersteuning deelgenomen aan deze zoekactie. De vermiste persoon werd echter niet aangetroffen. Later op de dag heeft de man zich gelukkig in goede gezondheid alsnog gemeld.

2 oktober 2015, Grootschalige spoed inzet van de Samenwerkende Reddingshonden organisaties (SWRH) naar vermiste vrouw (82) in Scheveningen
Op verzoek van de Politie Eenheid Den Haag hebben de Samenwerkende Reddingshonden organisaties in de nacht van 2 op 3 oktober in Scheveningen gezocht naar een vermiste vrouw van 82 jaar. De vrouw is woonachtig in een verzorgingstehuis in Scheveningen. De bejaarde vrouw, die lijdt aan dementie, wordt sinds donderdag 1 oktober 21.00 uur vermist. Ze ontsnapte donderdagavond even aan de aandacht van de verzorgers en is sinds dien niet meer gezien. Ze is slecht ter been en is zonder haar rollator vertrokken. De bejaarde vrouw droeg ten tijde van haar verdwijning een bruine colbert, een beige driekwartbroek en bruine schoenen. De politie heeft met man en macht naar de vermiste vrouw gezocht maar dat heeft helaas niets opgeleverd. Ook de zoekactie van de SWRH had niet het gewenste resultaat. De SWRH hebben naast reddingshonden ook mantrailhonden ingezet. Tevens is er gezocht met een mobiel team mantrackers. In totaal zijn er 28 honden en 37 personen bij de zoekactie betrokken geweest. Delta Reddingshonden heeft ook hondenteams ingezet. Up date 18 oktober 2015
Vandaag kregen wij het trieste bericht dat het stoffelijk overschot van de vermiste vrouw is gevonden Wij wensen de familie en nabestaande veel sterkte bij de verwerking van hun verlies.

13 september 2015, Vermiste man (35) gevonden door reddingshonden tijdens een grootschalige inzet van de Samenwerkende Reddingshonden organisaties (SWRH).
De RHWW kreeg gisteren van een vriend van de vermiste man het verzoek om met de honden te komen zoeken. Op het moment dat er contact was met de Politie Eenheid Noord Holland , District Noord Holland Noord bleek dat ook intern bij de politie besproken was om een verzoek aan de SWRH te doen. De man was sinds donderdag 11 september vermist. Hij stapte in Heiloo op de fiets voor een fietstocht, maar keerde niet terug. Vanmorgen verzamelde een grote groep mensen en honden zich in het zoekgebied. Er is direct gestart met zoeken in het duingebied in de omgeving Egmond en Heiloo. Ondanks dat het een groot zoekgebied betrof is de man na amper 3 uur zoeken door de reddingshonden gevonden. Helaas was de man overleden. In totaal waren er 25 honden en 35 personen bij de inzet betrokken. Ook DRG heeft aan de zoekactie meegewerkt.

26 juli 2015, Grootschalige zoekactie naar vermiste man in het duingebied bij Heemskerk.
De RHWW kreeg van de Politie Noord Holland, District Kennemerland het verzoek om een groot stuk duingebied af te zoeken naar een man die al enige tijd vermist is. Omdat het zoekgebied groot was, is de zoekactie opgeschaald en bijstand gevraagd aan de samenwerkende reddingshonden groepen (SWRH). Het af te zoeken gebied betrof een natuurgebied, daarom is er uitgebreid overleg geweest met, PWN, de beheerder van het gebied. Beheerder PWN stemde direct in met de zoekactie en heeft alle medewerking verleend zodat de grote groep reddingshonden hun werk konden doen. Vanuit een centraal punt is de zoekactie gestart en konden alle groepen hun eigen stuk afzoeken. Het zoekgebied was, omdat het geaccentueerd terrein was, relatief zwaar. De honden hebben echter goed gewerkt. Uiteindelijk is de zoekactie erg goed verlopen en aan het einde van de dag was nagenoeg alles afgezocht. Ondanks de grote inzet is de vermiste man niet aangetroffen. In totaal hebben er 37 honden en 49 mensen aan de zoekactie deelgenomen. De DRG heeft 1 zoekteam ingezet
Delta wenst de achterblijvers veel sterkte bij de verdere verloop van deze vermissing.

3 juli 2015, Vermissing 83-jarige man in Oude Tonge
Vrijdag 3 juli is in Oude Tonge met drie reddingshondenorganisaties gezocht naar een 83-jarige demente man. Woensdag 1 juli was de man voor het laatst gezien. De politie had eerder al gezocht met een helikopter en speurhonden. Op verzoek van de familie en in samenwerking met de politie en brandweer hebben RHH, DRG en RHWZ zaterdag naar de man gezocht. De coŲrdinatie was in handen van RHWZ. Vanwege de warmte is ervoor gekozen om ís avonds te zoeken. Met een trailhond van de RHWZ is een poging gedaan richting te kunnen bepalen. Op verschillende plekken in Oude-Tonge is gezocht, waaronder langs enkele groenstroken en watergangen. Ook buurtbewoners hebben die avond gezocht. Rond 23.30 uur is de zoekactie beŽindigd. Helaas is de man niet aangetroffen. In totaal zijn 10 honden en 19 mensen ingezet. De DRG was aanwezig met 3 honden en 7 mensen.

20-12-2014: Vermissing 70-jarige vrouw uit Rijsbergen
14-12-2014: Inzet Zutendaal
13-07-2014: Zoekactie naar vermiste man (47) in de omgeving van Austerlitz
17-05-2014: Vermissing 59-jarige vrouw uit Middelburg
20-04-2014: Spoedinzet naar een vermiste man (81) in Arnhem
26-01-2014: Vermiste vrouw van 36 jaar
07-07-2013: Vervolgactie vermissing vrouw van 77 jaar in Delft
30-06-2013: Vermissing vrouw van 77 jaar in Delft
30-03-2013: Poolse man vermist in Hoogvliet
02-01-2013: Vermissing dementerende vrouw in St Maartensdijk
12-12-2010: Vermissing 79-jarige vrouw uit Middelburg
13-09-2010: Vermissing 56-jarige man in Goes
27-08-2009: Vermissing 11-jarige jongen in Kloosterzande
13-12-2008: Vermissing van man in verzorgingshuis te Kapelle
12-09-2008: Vermissing depressieve, suÔcidale vrouw gemeente Reimerswaal
20-08-2008: Vermissing van een suÔcidale man te Goes
13-06-2008: Vermissing 7 - jarig meisje te Axel
03-06-2008: Mogelijke vermissing van een man bij Cadzand-Bad
15-11-2006: Vermiste man in revalidatiecentrum te Goes
03-09-2006: Duitse autistische, doofstomme jongen in Nieuwvliet vermist
04-01-2006: Vrouw in Ridderkerk vermist
30-10-2005: Man in Gent (B) vermist
20-09-2005: 50-jarige Duitser in Renesse vermist
13-09-2005: Man uit Oostburg vermist
14-07-2005: Man vermist bij Galderse Meren
06-04-2005: 19 jarige student vermist in Herkenbosch
24-02-2005: Man met suikerziekte vermist in Groede
29-11-2004: Kleuter vermist in Kruiningen
21-10-2004: Oude dementerende man in Vlissingen vermist
18-07-2004: Jongen vermist bij camping De Witte Raaf te Arnemuiden

Vůůr 2004
Ook in een verder verleden zijn combinaties van de DRG vaak op inzet geweest. Zowel in binnen- als buitenland. Zo zijn er inzetten geweest in samenwerking met andere reddingshonden organisaties naar Sint Maarten, Oostenrijk, Griekenland, ItaliŽ, Honduras en BelgiŽ. Maar ook dichter bij huis zijn we in het verleden actief geweest, zoals bij vermissingen in Breda, Amstelveen, Alkmaar en Velp.